De Kleine Kapitein

Een kinderpartijtje op de Ronassis. Enig idee hoe leuk dat is?

Papa en Mama… Opa’s en Oma’s… Oom’s en Tante’s… Alle hens aan dek… roept jullie Kleine Kapitein voor vertrek… Samen met eigenaar Ronald Verkade, die voor de gelegenheid is gedegradeerd tot matroos.  

De Kleine Kapitein start de oude scheepsdieselmotor… met het motor geronk op de achtergrond beveelt De Kleine Kapitein naar zijn matroos: Gooi De Trossen Maar Los! 

Kinderpartijtje vertrekt

Zo gezegd zo gedaan… Ai-Ai Kapitein!

Weer luidt de scheepsbel. De Kleine Kapitein vaart uit. Het is tijd om met z’n allen het ruime sop te bevaren. De juiste koers wordt ingezet op jullie wensen van deze speciale vaart. Het had in plaats van een kinderpartijtje bijvoorbeeld ook een familievaart kunnen zijn. Of een verjaardag. Of een huwelijk – met de Ronassis als bootje… 

Kinderpartijtje = dikke pret

Eerlijk is eerlijk: met kids aan boord… is het altijd dikke pret.

Spring gauw op de Kapiteinsstoel en neem het roer in handen. En Papa en Mama, Opa’s en Oma’s, Ooms en tantes: er is nog een regel aan boord: luisteren naar De Kleine Kapitein…

Rondvaartboot Ronassis heeft uiteraard een kapiteinspet voor de kids. En matrozenpetten voor de rest van de gasten aan boord.

Blijvende herinnering

Maak de leukste foto’s voor in het plakboek. Jullie privé-matroos (de tijdelijk gedegradeerde Kapitein Koek) houdt een oogje in het “zeil” in de stuurhut. Alle kids komen aan bod om te varen. Ondertussen kijkt matroos Koek met alle kinderen om zich heen of de kust wel veilig is.

Zijn er misschien kapers op de kust?

Iedereen is betrokken en bezig

Waar de een aan het varen is… kijkt de ander op het kompas… knopen en splitsen… bakboord en stuurboord… Een tros of een spring… geen mijl is meer te ver… spelenderwijs maken we er nog een leuke les van.

Land in zicht! De trossen gaan overboord. Rondvaartboot Ronassis wordt weer stevig vastgemaakt. 

Als De Kleine Kapitein en zijn bemanning van boord stappen, is er geen golf meer te hoog. En al helemaal geen zee meer te diep. 

Ahoy! Kapitein Koek

P.S. Voor iedere leeftijd zijn er goedgekeurde zwemvesten aan boord (geef van tevoren even door met hoeveel kids jullie komen en de kg’s).

Share This